Updates from January, 2009 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • toya 9:23 pm on 16 January, 2009 Permalink | Reply  

    Tag? 

    Dunia blogging memang aneh. Sesudah award, tag pula yang saya dapat malah daripada 2 orang, serentak. Aturannya begini, orang yang di’tag’ perlu memberikan 10 fakta (saya tidak pasti jika auta juga boleh) tentang manusia yang menghantar tag kepadanya. Selepas itu, kita pula memberikan 10 fakta tentang diri sendiri dan menghantar tag kepada penulis blog lain pula.

    Aneh.

    Atau saya yang aneh?

    Baiklah, kerana blog saya ini tidak seperti yang lain maka biar saya uruskan tag ini dengan cara saya sendiri. Insan-insan yang telah bersusah-payah menghantar tag kepada saya ialah:

    1. Wan Nurhidayati

    Gadis ini saya kenali sejak tahun pertama saya di UTMKL lagi. Kami serumah di Blok F Kolej Darul Fikir. Namun oleh kerana saya di Bilik 1 dan dia di Bilik 3, tidak saya nafikan dia adalah antara orang terakhir yang saya kenali di rumah itu. Setelah kami menjadi rapat bagaikan keluarga malah tertubuhnya pula F-Phat Family, Wan Nurhidayati mula dikenali sebagai Angah ketika Mas Elyna pula dikenali sebagai Achik. Angah berasal dari Kelantan. Saya pernah menumpang di rumahnya suatu ketika dahulu dan masih ingat bagaimana rupa kediamannya itu walaupun tidaklah pula saya ingati dengan tepat apakah alamatnya atau bagaimana jalan ke rumahnya. Ya, memori saya tidak sekuat itu. Apa yang saya paling ingat tentang Angah ialah betapa taksubnya dia kepada warna coklat ketika di UTMKL dahulu. Saya tidak pasti samada itu masih warna kegemarannya hingga kini. Angah tidak sekelas dengan saya walaupun kami telah melalui rintangan yang sama untuk menerima Diploma Sains Komputer (Multimedia). Mungkin kerana itu, masih banyak tentang Angah yang menjadi misteri bagi saya. Setelah tamat kursus diploma, kami terpisah dan membawa haluan masing-masing tetapi masih berhubung sekali-sekala, terima kasih kepada pencipta teknologi Yahoo! Messenger, SMS dan Friendster. Dan kerana itulah juga saya tahu, Angah sudah punya teman istimewa yang saya kira rakan seperjuangan di UTMKL juga…

    2. Mior Azrizal

    Usahlah ada yang mencebik kiranya saya bercerita tentang lelaki ini kerana dia juga telah menghantar tag kepada saya. Ya, Mior Azrizal adalah lelaki istimewa dalam hidup saya. Tentang bagaimana saya mengenalinya dan bagaimana dia menjadi insan istimewa bagi saya biarlah menjadi rahsia kepada mereka yang tahu sahaja. Lelaki ini saya panggil Ijal sejak 6 tahun yang lalu. Dia yang memilih nama itu untuk saya sedangkan umum memanggilnya Mior sahaja sebagaimana umum memanggil saya Mas sedangkan dia memanggil saya Nina. Ijal lelaki yang sempurna bagi saya. Maksud saya, dia tidak sempurna tetapi sempurna di mata saya sahaja. Ah, semakin ramai yang mencebik nampaknya. Fakta biasa-biasa tentang Ijal ialah dia kini dalam tahun terakhir pengajiannya di USM Kubang Kerian, seorang yang aktif bersukan dan suka menulis blog tentang filem yang ditontonnya. Bercakap tentang filem, inilah orangnya yang menjadi tokan filem dan drama untuk tontonan saya. Dia juga sangat suka dengan Morning Musume, Takahashi Ai dan banyak lagi gadis-gadis cantik yang tidak seperti saya. Ya, saya tidak secantik Bella Swan, tetapi dia juga tidak sekacak Edward Cullen bukan? Hehehe… Ah tidak betah saya berbicara tentang Mior Azrizal di sini. Biarlah masa menentukan samada saya dapat bercerita tentangnya dengan lebih panjang lebar kerana itu adalah hak saya ketika itu…

    …dan kini tetang saya. Kerana di dalam cerita mereka sudah ada cerita saya, cukuplah satu fakta sahaja tentang saya di sini. Sayalah Mas Elyna.

    …tag untuk orang lain pula? Tidak perlu. Saya hanya mahu serahkannya kepada Wan Nurhidayati dan Mior Azrizal sahaja. Berceritalah tentang Mas Elyna.

    Advertisements
     
    • angah_Darling 10:41 am on 19 January, 2009 Permalink | Reply

      hehehe..maka inilah spesel tag itu ya?

    • ijal 10:34 pm on 20 January, 2009 Permalink | Reply

      siap de kutukan tu.. hehe xpela
      ijal anggap gurauan semata2..
      penuhla blog org ngan tag2 jek.. =P

    • mior ibrahim 5:49 pm on 26 January, 2009 Permalink | Reply

      samekom Mas, please to see ur foto, m never met u yet, wonder when?be free to email me ur daddy ( future ) dont be shy, i m not……mior6060@yahoo.com

  • toya 7:30 am on 10 January, 2009 Permalink | Reply  

    Anugerah Yg Aneh 

    Malam ini saya tidak dapat tidur, lalu saya melayari blog .::A WIsHfuL Oral PHySicIaN ~ MioR::.

    Anehnya di situ saya mendapat anugerah yang berupa sebutir bintang seperti di bawah, yang mana tertera nama blog saya dan katanya perlu saya sertakan 7 Perkara Penting Untuk Dikongsi tentang saya, lantas menujukannya kepada pemilik blog lain pula.

    anugerah bintang perkasa
     
    7 perkara penting untuk dikongsi:

    1. nama penuh dlm ic/ nickname:Mior Azrizal Bin M. Ibrahim/Mior@Ijal@Baghdad <– da lama xpakai, hehe
    2. bezday: 9th May 1984
    3. alamat tempat stay skunk: Desasiswa Nurani, USM Health Campus, huhu.. rumah perlu dirahsiakan demi menjaga privacy =P
    4. jenis hpone skunk : SOny Ericsson K770i… erk.. W850i still available ok..
    5. TUGAS SKUNK: part time dentist tanpa gaji.. haha
    6. status: in a relationship i guess =D
    7. watak anime @ kartun yg disukai: Luffy yang kelakar dan cam bodo!

    dan..nak bagi la award ni kat 7 org di bawah:

    1. .::Pretty Witty Angel::.
    2. In Pat’s Pants….
    3. .::Toyanye::.
    4. Wahidah
    5. life..oh life..
    6. .::Izyanic Inclinations::.
    7. p.i.N.k T.u.L.i.P

    CONGRATULATIONS! =)

    Lalu saya tergaru kepala, memikirkan apa yang harus saya lakukan untuk menunjukkan bahawa saya juga ‘bloggers’ seperti mereka walaupun blog saya lebih janggal berbanding yang ada dalam senarai itu. Oleh kerana blog saya aneh dan saya punya masa untuk menulis jadi biarlah saya menjawab soalan-soalan itu dengan panjang lebar…

    1. Nama penuh saya dalam kad pengenalan mahupun sijil lahir adalah sama sahaja, iaitu Mas Elyna Binti Mohd Azol. Kata ayah, nama MAS adalah gabungan nama ibu bapa saya iaitu Mohd Azol dan Salbiah. Elyna pula diberikan ayah saya kerana dia suka dengan nama itu, entah kenapa dan entah dari mana didengarnya.

    2. Saya dilahirkan di Hospital Besar Pulau Pinang, seberat seadanya, tidak putih, tidak comel dan mengidap G6PD pada masa itu (kini masih ada tetapi tidak dominan lagi). Oh ya, saya keluar dari rahim ibu pada hari Isnin, 29 Zulhijjah 1404 Hijrah bersamaan 24 September 1984 Masihi.

    3. Sekarang saya tinggal di Labu, Negeri Sembilan. Tempat yang terpencil tetapi indah dan menyegarkan. Namun di malam hari tempat ini agak menyeramkan bagi mereka yang tidak biasa dengannya. Bagi yang sudah biasa, ia tetap indah dan menyegarkan.

    4. Saya juga manusia biasa yang perlu berkomunikasi, dan saya memiliki sebuah Sony Ericsson Z610i untuk melakukan tugas itu. Ini alat yang bagus, ia bukan sahaja memberi saya kemudahan komunikasi malah membenarkan saya merakamkan hidup saya, melayari internet, mendengar alunan muzik, menulis, melukis, mencatat waktu dan membaling kucing walaupun itu tidak saya lakukan selalu.

    5. Sebenarnya saya tidak gemar bercerita tentang ini apatah lagi di dalam blog, tetapi untuk sekali ini sahaja biarlah saya ceritakan dan usahlah bertanya tentang butirannya dengan lebih lanjut lagi. Sekarang saya bertugas sebagai seorang pembangun perisian di sebuah syarikat kecil di Cyberjaya. Kerjanya tidak mudah, malah jauh sekali dari mudah. Sudahlah, tidak ada yang menarik tentang ini.

    6. Status. Saya yakin semua sudah tahu tentang status saya terutama sekali pemilik blog yang menujukan bintang ini kepada saya kerana dialah yang menyebabkan status saya berubah, dan status itu kekal sejak 6 tahun lalu hingga kini. Tahun ini saya berharap status itu berubah lagi, maksud saya; berubah ke arah yang lebih sempurna.

    7. Saya tidak tahu di mana relevannya persoalan watak katun kegemaran saya dengan 6 perkara penting yang lain. Adakah ia perkara penting tentang diri saya? Apapun saya akan cuba menjawabnya, beri saya 5 saat ……………………………………………………………………………………. setelah menggali memori, saya rasa watak kartun kegemaran saya adalah Belldandy dari komik Ah! Megami Sama~ kerana saya rasa dia sungguh sempurna. Ataupun mungkinkah watak Aqua Aireena lukisan saya sendiri?

    Kemudian saya perlu menujukan anugerah ini kepada pemilik blog lain pula, menyebabkan saya kembali tergaru kepala kerana tidak ramai sahabat saya yang aktif menulis blog. Baiklah, saya akan tujukan kepada sedikit yang ada:

    1. Wan Nurhidayati’s Weblog
    2. pipi me-ah’s worLd~^_^
    3. .::IlhamSanctuary::.
    4. Meadows of Heaven
    5. CCSS @ laypark.com

    Jikalau boleh, saya juga mahu menujukannya kepada pemilik blog berikut:

    • chedet
    • anuar ibrahim
    • lim kit siang
    • afdlin shauki
    • penyampai hot.fm
    • penyampai sinar.fm
    • penyampai era.fm

    Walaupun saya amat pasti bahawa mereka akan menganggap kiriman saya ini hanyalah sampah.

     
    • ijal 12:57 pm on 11 January, 2009 Permalink | Reply

      Tahniah..tahniah kerana anda telah memenangi anugerah ini, hehe

      oh ya, turutan itu bukan ranking tau.. xterpikir langsung =D

      bagus atas cubaan menjadi lebih kreatip dengan menokok tambah lagi maklumat2 tu 😉

    • azlina 10:06 pm on 11 January, 2009 Permalink | Reply

      Hmm.. award tu xbape cantik lah..
      Suh die design elok ckit.. hahaha..
      anyway congrates.. 😛

    • adik 10:42 am on 12 January, 2009 Permalink | Reply

      nama org sempena nama ceklat angin bak kata ayah..uuuu(T^T)

    • angah_Darling 11:21 am on 12 January, 2009 Permalink | Reply

      erk..Achik,Angah baru pas tag Achik psl award neh. Achik pon tag Angah gak rupenye. kiranya kiter dah sama2 menjawab la ye.. Tp,Angah ada lg 1 tag utk Achik. Sila saksikan pada blog ku ituh.. Kalo rajen, reply la ek? Kalo tidak rajin juga tidak mengapa.. hehe..

    • ijal 12:46 am on 13 January, 2009 Permalink | Reply

      u have been tagged!!! 😉

    • makcik mak 10:25 am on 14 January, 2009 Permalink | Reply

      sungguh lama aku tidak melawat blog mu ini achik.hegu2

  • toya 12:56 pm on 16 September, 2008 Permalink | Reply  

    Talking Cats 

    Kepada kawan2 yg belum penah tengok lagi video kucing bersembang…

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/z3U0udLH974" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

     

    Yang ni plak dia punya translation

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/1JynBEX_kg8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

     
    • Nono 5:10 am on 17 September, 2008 Permalink | Reply

      hehehe..cute2..rupenya kucing asik bercakap..oooo rupe2nye kucing2 kt umah 2 semua pandai berlakon ek..jaga2…hehehe

    • chesu 10:54 am on 17 September, 2008 Permalink | Reply

      haha..comel giler kucing2 tuh…
      Pandai btol sape yg translate tuh.. Meowww…

    • adik 11:10 pm on 17 September, 2008 Permalink | Reply

      heyyy..
      what??
      i’ve seen this
      syy..
      huh ***
      what?
      never mind
      u..u dont listen
      since when?
      since always
      ahh..
      someone coming,act like a cat
      miow3
      act real cute,they’ll give us treat
      now lie down
      any treat yet?get any treat..?

    • toya 9:24 am on 18 September, 2008 Permalink | Reply

      oh yeah…keep going…

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel