Updates from March, 2009 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • toya 11:54 pm on 4 March, 2009 Permalink | Reply  

    Suka² Scan 

    Sebuah Album, Sebuah Scanner, & Seorang Mas Elyna

    Suatu masa dahulu di sebuah berek polis di Alor Setar… Diri ini pernah ditatang bagai minyak yang penuh, kerana inilah satu-satunya permata di dalam keluarga itu…

    null

    Sekolah Rendah Kebangsaan Sultanah Asma… Gambar ini diambil pada hari terakhir saya memakai baju kurung putih dan kain biru tua.

    null

    Parti kelas 4 Asma di taman hadapan Stadium Darulaman. Dari kiri: Lolo, Bobo, Momo dan Nono. Seronok betul Nono dengan hadiahnya.

    null

    Dewan kuliah di UTMKL… kalaulah dapat kuputarkan waktu… (pada waktu Bata masih bernama Haikal)

    null

    Choral Speaking oleh pelajar-pelajar 2DDZ/37. Di saat inilah kami saling mula mengenali hati budi masing-masing.

    null

    Reunion F-Phat Family di Burger King KLCC. Kami hanya berpisah kolej pada masa itu, tetapi sudah ada beberapa sesi wajib untuk reunion.

    null

    Gambar ini diambil ketika pasukan UTMKL menyertai Kejohanan Wajadiri Silat Cekak Hanafi di UTP. Saya sendiri bagaikan tidak percaya yang saya ini pernah bersilat suatu ketika dahulu.

    null

    Jadi Dr.Mior Azrizal pandai meniup saksafon ayah saya? Tidak. Anda hanya bermimpi. Hehehe…

    null

    Di dalam kereta lembu… Pada ketika ini saya menyertai kem (entah apa namanya) anjuran Kelab Budaya QKB010 UPM di Melaka. Saya yakin inilah gambar terakhir yang saya ambil dengan menggunakan kamera analog (dan tidak dianggap sebagai orang yang aneh).

    Advertisements
     
    • toya 7:56 pm on 5 March, 2009 Permalink | Reply

      tak nampak button add comment ke?

    • ijal 12:17 pm on 6 March, 2009 Permalink | Reply

      waa… compilation gambar yang bes dr kecik sampai la besaq 😉
      huhu ada yang xpenah tgk pun gambar2 ni

    • Nyah Rempit 12:41 am on 8 March, 2009 Permalink | Reply

      Lama tol meq tak singgah kat blog mas nie …
      mungkin penulis pon dah tercari2 mana meq menyepi selama nie..
      tp nak wat cemana.. biz comes 1st, tambah2 lagi hujan skrg nie..sejuk2 je mesti ramai customer meq.
      well, pada pengamatan meq, mas mmg comel, kiut miut dari kecik lagi membawak la sampai ke sekarang. if kick-start good why not u end it with the best rite..
      utk mas, meq wish all the best n keep up..

    • fazz 2:13 pm on 9 March, 2009 Permalink | Reply

      wahahahaha,ada sejarah hidup gak rupernyer..
      gmbar first tu besh, seksi, hahahahaha…

    • angah_Darling 2:06 pm on 10 March, 2009 Permalink | Reply

      chubby nyeh gue ketika itu.
      btol ah,gambar 1st cumil..

    • suarajagat 3:58 pm on 26 March, 2009 Permalink | Reply

      salam…
      wah..ahli silat cekak hanafi la..
      mesti terer ni…waaaccchhhhhaaa!!!
      masih aktif lagi?

    • suarajagat 4:04 pm on 26 March, 2009 Permalink | Reply

      sila lihat
      http://suarajagat.wordpress.com

      sebar2kan……….

    • makcik mak 1:06 pm on 8 April, 2009 Permalink | Reply

      erm…tak sangka setahun lepas kiter tangkap gambar sama2 kat utp tu aku laks masuk situ.hehe

    • chesu 11:02 am on 24 April, 2009 Permalink | Reply

      tulah namanye takdir macik mak…hehehe…
      jom reunion f-phat family!~~

  • toya 12:07 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply
    Tags: ujang   

    Semut Yang Berjasa 

    Mesti ramai antara kawan2 pompuan yang dah tau pasal cerita ni kan? Hehe…cerita ni sy reka masa form 1 lagi, tapi masa form 4 baru sy hantar kat majalah Ujang. Alhamdulillah…karya sy tersiar dlm majalah Ujang edisi Disember 2000 (zaman kegemilangan Ujang time tu). Jadi beginilah kisahnya…

    Pada zaman dahulu, tinggal seekor semut bernama Sudin. Dia tinggal bersama sanak saudaranya di dalam sebuah busut di sebuah negeri yang tidak bernama. Dia juga ada seekor girlfriend yang sangat manis.

    Pada suatu hari ketika Sudin sedang membaca akhbar The Tabloids, dia terbaca satu artikel tulisan Mail Kering tentang seekor singa yang mengamuk di pekan. Khabarnya singa itu mengamuk sebab gaji pokoknya gagal dinaikkan ke tahap yang sepatutnya. Menurut raya negeri tersebut, sesiapa yang dapat menghalang singa mengamuk itu daripada makan orang yang ke 51 (dia dah makan 50 orang dah), dia akan dikahwinkan dengan puteri negeri tersebut . Puteri itu pulak 67.24% lebih cantik daripada girlfried si Sudin. Sudin pun dengan penuh semangat Malaysia Boleh berjalan kaki ke pekan. Alah, bukan jauh sangat, 59.381 km je.

    Apabila sampai di sana, terlihatlah olehnya singa yang sedang mengejar seorang posmen sambil merungut-rungut tentang ketidakbestan gaji yang diperolehinya. Maka sudin pun mengikut plan yang telah dibuat olehnya. Apabila sampai dekat dengan singa tersebut, Sudin terus memanjat badan singa itu dan masuk ke dalam lubang hidung beliau. Sudin sungguh tidak berpuas hati dengan tahap pencapaian lubang hidung singa itu. Sudahlah gelap, ditambah pulak dengan bulu hidung yang panjang. Untuk mengelak daripada terlanggar tahi hidung singa itu, Sudin pun menyalakan lighter yang sentiasa dibawa olehnya untuk merokok. Apabila singa itu terasa panas dalam hidungnya, dia pun apa lagi, baj kata orang Kedah, teghuih kelupoq (menggelupur) kat situ jugak. Sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir, beliau masih sempat menyebut tentang gajinya yang tak best itu.

    Apabila raja terlihat keadaan baju sudin yang terbakar stelah kena api, tahulah baginda akan rupa paras bakal menantunya. Puteri baginda pun dengan linangan air mata terpaksalah kahwin dengan semut akibat terlalu exited menyain kontrak dengan ayahandanya. Mereka pun bersemayamlah dalam istana. Pagi esoknya, puteri tersebut telah diceraikan oleh Sudin setelah diketahui kurang mahir mambuat gula-gula kapas kesukaannya. Maka Sudin pun pulang ke rumah lamanya dan berkahwin dengan girlfriend yang dicintainya.

    HABIH.

    Nak tau apa yang sy dapat? Honororium berharga RM30, autograf Gayour (dia yang sign resit honororium tu), dan tiga pucuk surat misteri dari peminat…nak berkenalan…muahahahaa….

    Keratan Majalah Ujang Disember 2000

    Keratan Majalah Ujang Disember 2000

     
    • shah 2:30 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      pergh, ni mmg kes minat menulis ni~

    • yanie 2:36 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      ni dh blh² jadi penulis….. heheh..

    • toya 2:39 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      hehe…panjang kisahnye…
      ade sejarahnye camne org leh jadik camnih :p

    • jimy 2:42 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      wahh hebat2..
      dlu ada gak bli ujang,tp x trigt lak ada baca x citer ni :p
      btw,my advice–change ur career~

    • toya 2:53 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      uuu….i want to!!!!
      “I often have brilliant ideas but unable to make it happens. I have a strong will, talent and power, but no courage. What a waste…”
      quote from http://www.friendster.com/maselyna/

    • makcik mak 3:13 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      ni kamu ngah berusaha ke arah menjadi writer ler ni.cam kisah buhung kamu tu.so teruskan usaha k

    • toya 4:37 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      huuu tatau nak jadi pe sebenarnye…
      programmer?grapik designer?animator?
      cartoonist?novelist?journalist?lecturer?
      atau…pembaca berita? 😯

      kalo la kisah buhung jadi kenyataan…

    • greensnow 4:58 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      ada soklan!!!
      hononororium tu haperr???
      serius…diluar batasan imaginasiku huhu
      adakah berbentuk aquarium yg horor?
      adakah….adakah….adakahhhhhhh???!!
      out.

    • toya 5:05 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      haha..cuba teka… 😛
      honororium tu wang saguhati la…
      dulu masa join tu pon puasla pk honororium tu ape sampai tgk kamus dewan lagik. diorang bagi wang pos masa tuh.

    • jimy 5:30 pm on 24 October, 2008 Permalink | Reply

      i think u juz need to have someone by ur side to support and boost ur talent–

    • uder 5:21 pm on 25 October, 2008 Permalink | Reply

      i remember that piece of article.. wahh time tu macam glamer jer toya masuk magazine~!! terus naik pangkat jadik towmowk.. hhahahhah..
      those old days..

    • toya 4:13 pm on 26 October, 2008 Permalink | Reply

      someone like…?

    • toya 4:21 pm on 26 October, 2008 Permalink | Reply

      hehe ude lagi glemer, masuk majalah siap jadik covergirl lagi.
      malangnya time org dpt tau kedai mag dah start jual next issue 😦

    • Nyah Rempit 1:15 am on 27 October, 2008 Permalink | Reply

      terbaca kisah uols pasal semut, meq terkenang citer pasal kutu yg tersesat..
      tp sbbkan citer tu diklasifikasikan sbb xxx…. maka tak dapatla meq nak share2 ngan uols..
      btw, meq baca jugak ujang masa meq merempit ngan beskal bmx ms skola menengah dulu…. tp fav meq majalah maskulin sbb byk abg2 yg bodi ketulans gittew…
      uols mmg byk pencapaian yg menarik.. keep up the gud work..

    • adik 7:13 pm on 27 October, 2008 Permalink | Reply

      ahahahahaha~cte len dh ilang
      idea org soh long sumbat bnda alah ni mnjadi kenyataan.hohoho
      =p

    • toya 8:34 pm on 27 October, 2008 Permalink | Reply

      kalo buku merapu corner ada lagi boleyla sumbat suma dlm ni 😦

    • adik 9:24 pm on 28 October, 2008 Permalink | Reply

      satu ja cte zaman kekanak yg org ingat..~
      “gong tu apa?”
      guuuaaaakkkk
      LOL

    • Nono 11:05 am on 30 October, 2008 Permalink | Reply

      hehe..hebat2..sy de ujang tue..hik hik

  • toya 1:09 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply  

    The Weirdos Are Back 

    budak2 sengal ini kembali lagi dengan single mereka yang bertajuk “Cintan”

    layan…

     
    • tintin 2:08 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      ha..kt cni a tmpt yg betul.kt ne ek?

    • toya 2:11 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      kat istana sri menanti, kuala pilah. masa tu ayah tgh main muzik kat ats pentas. heheh penyanyi tu xleh konsentret tgk kitorang. sian dorang byk kali kena marah ngn bos :p

    • tintin 2:16 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      cian~ …korG ni spesis yg suke wat lawak hehe

    • toya 2:17 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      spesies kepala masuk angin~~~

    • tintin 2:24 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      spEsis 2 pOn…kiUt miuT je =p rs nk cubiT je pipi =]

    • toya 2:25 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      ngahahahaa…bukan kiut, tembam

    • Nono 3:37 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      hehehe..vokalis terbaik utk budak tembam tue..hahahhaa..bravo bravo..

    • toya 3:54 pm on 19 September, 2008 Permalink | Reply

      ekekkee…skang da tak tembam da…awek pon dah ade

    • ijal 8:40 am on 20 September, 2008 Permalink | Reply

      iskk..iskk.. xlama lg kena join gak budak2 sengal ini. haha

    • toya 12:18 am on 22 September, 2008 Permalink | Reply

      sila2..dialu-alukan 😀

    • adik 5:14 pm on 22 September, 2008 Permalink | Reply

      berat mata memandang,berat lagi bahu memikul..huahaha..ijal cm xsudi je..habeh r long..pas long kawen ngan ijal dh xle merepek dh..kena jadi skema..(-_-)”

    • ikkie 1:08 am on 16 February, 2009 Permalink | Reply

      wakakaka…… 0oo0 …. tiru jaclyn victor ea… haha..

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel